Geef uw dak wat terug

Dakdekkersbedrijf
Het dak van uw huis zorgt altijd goed voor u. Daarom kunt u als wederdienst ook goed voor uw dak zorgen door het jaarlijks te inspecteren. Hiervoor hoeft u waarschijnlijk niet eens met een ladder uw dak op te klimmen maar kunt u gewoon rond uw huis lopen met een verrekijker in de hand. Bij het lopen op een dak bestaat er namelijk de mogelijkheid dat u aanrichting van schade doet in plaats van preventie van schade. Door regelmatig een goede inspectie uit te voeren weet u zeker dat uw dak jaren langer meegaat en dus minder snel aan vervanging toe is. Zo kunt u dus een hoop geld besparen met een klein beetje werk. Uiteraard is het ook mogelijk de inspectie te laten uitvoeren door een erkende loodgieter.

Dakinspectie

Bij een dakinspectie moet u letten op veel verschillende potentiƫle problemen. Zo zoekt u naar schade aan het breeuwwerk, roest op eventueel metaalwerk en kromme of missende dakspanen. Als dergelijke problemen zich voordoen, zult u toch met een ladder het dak op moeten om deze nader te inspecteren en wellicht te repareren. U kunt natuurlijk ook een specialist inhuren om dit voor u te doen, als u het bijvoorbeeld te gevaarlijk acht of een vorm van hoogtevrees heeft. Ook kunt u kijken of de bescherming van ventilatiepijpen nog intact is, hoewel u hier misschien enkele dakpannen voor moet verwijderen door deze omhoog te duwen. Daarnaast is het raadzaam om uw schoorsteen te controleren. Het kan namelijk zo zijn dat de schoorsteenkap beschadigd is of zelfs op de een of andere niet (goed) meer op de schoorsteen zit. Gelukkig kunt u dit vaak vanaf de grond reeds inspecteren en hoeft u hiervoor niet uw dak op.

Mos en korstmos

Bovendien kunnen grote hoeveelheden mos of korstmos op uw dak een probleem vormen. Grote hoeveelheden mos, met name, kunnen veel vocht vasthouden en op deze manier de levensduur van uw dak sterk verminderen. Daarom moet mos grondig maar voorzichtig verwijderd worden, zonder het dak verder aan te tasten. Mos en korstmos ontstaan vaak op vochtige plekken op uw dak die weinig zonlicht krijgen. Korstmos is minder schadelijk omdat het minder vocht vast kan houden. Daarom kunt u dit op uw dak laten zitten totdat u het lelijk vindt worden.

Storm

Hoewel het in Nederland niet vaak extreem zal stormen, is het toch handig om na flinke stormen een extra controle te doen. De wind kan voor veel problemen zorgen, zoals weggewaaide onderdelen of takken die uw dakpannen kapot maken. Ook kan vorst het metaal op uw dak aantasten.

Liever zelf het dak niet op? Laat dan de dakinspectie uitvoeren door een erkend dakdekkersbedrijf. Wel zo veilig.